Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
27 Aug 2015

5 tips om je terras goed schoon te houden!

Een terras is heerlijk voor in de lente, zomer en mooie herfstdagen. Wanneer het eerste mooie lentezonnetje aanbreekt, blijkt er vaak groene aanslag op terrastegels en terrasmeubilair te zitten. Niet alleen is dit lelijk, maar het geeft ook nog eens af op kleding. Meteen doen: de groene aanslag verwijderen! Hier leest u de beste tips en tricks voor het weghalen van deze algen en mos.

1. De hogedrukspuit

Het terras schoonspuiten met water onder hoge druk is een voor de hand liggende optie. Van alle opties geeft dit het schoonst ogende resultaat. Echter, u zult er ook al het opvulzand tussen de tegels mee wegspuiten.

2. Groene aanslag verwijderen: huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Bij bouwmarkten en tuincentra zijn legio verschillende middeltjes verkrijgbaar om groene aanslag te verwijderen. Ze werken allemaal prima, maar u betaalt er de hoofdprijs voor. Terwijl huis-tuin-en-keukenmiddeltjes doorgaans net zo goed werken.

3. Groene/bruine zeep

Groene zeep (ook wel bruine zeep genoemd) is een terraswondermiddel. Het is even een werkje om het terras ermee te behandelen, maar het werkt uitstekend en kost nauwelijks iets (zo’n 2 euro per pot). De terrastegels, of het meubilair van hout of kunststof, eerst invetten met de zeep. Vervolgens een etmaal laten inweken en dan de zeepresten eraf spuiten met een tuinslang en ondertussen wat boenen met een schuurbezem. Van de groene zeep kan ook een sopje worden gemaakt met soda en water, dit betekent voor u wat minder geklieder met zeepklodders.

4. Azijn of schoonmaakazijn

Azijn is een soort alleskunner in en rond het huis. Het is geschikt om de badkamer te ontkalken, aanslag uit kopjes en glazen te krijgen en de waterkoker schilfervrij te maken. Ook de algen en mossen op uw terras krijgt u er makkelijk mee weg. De azijn brengt u het beste onverdund aan op de terrastegels, terrastafel of terrasstoelen. Om niet te veel te verspillen, kunt u een plantenspuit gebruiken. Afspuiten met water is niet nodig. Een zeer effectief middel, aangezien algen en mossen niet tegen azijn kunnen. Daarnaast is het voordelig, voor een liter schoonmaakazijn betaalt u ongeveer 1 euro.

5. Biotex

Biotex valt aan te raden als u toevallig een sopje moet wegdoen. Dat kan prima over de tegels of terrasstenen met groene aanslag. De enzymen in Biotex doden de algen en mossen, maar dit middeltje is – hoewel de naam anders doet vermoeden – niet erg ecologisch verantwoord. Let er ook op dat de tegels net zoals bij groene zeep zeer glad kunnen worden.

Tips aanslag verwijderen terrasmeubels

Voor het verwijderen van groene vlekken van uw terrasmeubilair zijn dezelfde middelen te gebruiken, al gelden er enkele uitzonderingen. Voor houten meubelen gebruikt u het beste een oplosmiddel met soda en groene zeep, zodat het goed in het materiaal kan trekken. Voor extra resultaat wrijft u het wat in met een doekje of sponsje. Voor aluminium meubels is het aan te raden alleen een sopje met afwasmiddel of allesreiniger te maken en de meubels af te doen met een doek (van de schuurzijde van een schuurspons komen er krassen op de meubels).

Slim onderhoud terras: de zon

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen: wie zorgt voor een terras met weinig schaduw en veel zon, heeft nauwelijks last van groene aanslag en dus minder onderhoud aan zijn terras. Algen en schimmels gedijen namelijk slecht in zonrijke plaatsen. Plus: haalt u zoveel mogelijk zon op uw terras, dan heeft u daar ook zelf veel plezier van!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter