Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
12 Aug 2015

5 tips voor het kiezen van de juiste parasol

Van de zweefparasol tot de balkonparasol en van parasolvoet tot parasolmast: parasols zijn er in allerlei soorten, maten, materialen en met een aantal verschillende accessoires en onderdelen. Moet u een parasol kiezen, dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Daarom geven wij hier wat parasol tips die u helpen om uw droomparasol te kopen.

Welke parasol heeft u nodig?

Geen terras is hetzelfde. Het aankopen van een parasol begint met het inventariseren van uw situatie. Het is goed om in kaart te brengen hoeveel vierkante meter uw terras is, in welke windrichting de zon normaliter staat, of er plek is op het terras voor de parasolmast en of u de parasolvoet in het terras wilt inbouwen. Heeft u dit geïnventariseerd, dan kunt u veel gerichter gaan zoeken naar de juiste parasol.

Functionaliteiten van de parasol

Vervolgens moet u nadenken over wat de parasol moet kunnen. Gezien uw situatie kan het zijn dat u de parasol snel open en dicht wilt doen, kiest u dan voor een parasol met een handig katrol- of schuifsysteem. Als u niet de ruimte heeft om de parasol te verplaatsen, kan het handig zijn dat u de parasol kunt kantelen – een functie die veel moderne parasols hebben. Bent u bang dat uw terrasmeubilair aan de kant moet om de parasol te kunnen inklappen, kiest u dan voor een horecaparasol. Op basis van de situatie bij u thuis en de gewenste functionaliteiten kunt u alvast een keuze maken voor het soort parasol.parasol in tuin

Materiaal parasol

Veel mensen letten niet op het materiaal van de parasoldoek, terwijl dit in hoge mate bepalend is voor de vraag hoe lang uw parasol meegaat en hoezeer hij bestendig is tegen weersomstandigheden. Polyester is een prima stof, maar let erop dat de doek bestendig is tegen UV zodat hij niet zal verkleuren. Voor een wat buigzamere stof (die dus niet zo makkelijk scheurt als er wat spanning op komt), kiest u het water- en vuilafwerende acryl. Veelgebruikt is ook de synthetische vezel olefin, een sterk materiaal dat snel opdroogt en dus erg geschikt is voor wisselvallige periodes.

Het raamwerk

Voor het raamwerk van de parasol zijn aluminium en hout de meestgebruikte materialen. Aluminium is licht, goed bestand tegen alle weersomstandigheden en vergt niet tot nauwelijks onderhoud. Echter, het matcht niet bij alle tuininterieurs. Hout vaak wel, maar dat is wat logger en moet zo af en toe worden behandeld met een beschermende laag. Glasvezel tot slot weegt niet veel en is ook buigzaam, maar het is niet het goedkoopste materiaal om aan te schaffen.

De parasolvoet

Soms is de parasolmast eenvoudigweg in de tuintafel te zetten of in de grond te prikken. Echter, zodra er wat wind staat, verdient het aanbeveling om een parasolvoet te gebruiken. Voor een parasol die altijd op dezelfde plek mag blijven staan, is de voet in de grond te storten. Een kruisframe is onder / tussen terrastegels te plaatsen, waardoor hij nauwelijks in de weg zit maar toch stevig is. Let erop dat een grotere parasol meer wind zal vangen en dus een zwaardere parasolvoet nodig heeft!

Accessoires voor uw parasol

Een opkomende trend is om verlichting of verwarming aan te brengen op parasols. Vaak zijn de lichten of verwarmingselementen ontworpen voor een specifiek type of een specifieke maat parasols. Zorg ervoor dat u dit goed afstemt, voordat u tot de aankoop van parasolverlichting of –verwarming dan wel een parasol overgaat.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter