Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
13 Nov 2015

Kerstboom opzetten: hoe laat je de huiskamer stralen?

Keuze kunstkerstboom of echte 

Het opzetten van de kerstboom begint met het maken van de keuze tussen een echte boom of een kunstkerstboom. Kunstkerstbomen, zoals u kunt zien aan het assortiment kunstkerstbomen van Horticenter.be, zijn altijd mooi symmetrisch, hebben geen kale of mindere plekken en verliezen geen naalden. U betaalt eenmalig en kunt er vervolgens talloze kerstmissen mee doen. Het enige nadeel ten opzichte van een natuurlijke kerstboom is dat u de dennengeur mist, maar dat kunt u ondervangen door een dennengeurspray te kopen. 

Kerstboom opzetten: stabiel 

Heeft u de boom gekocht, dan moet u hem stabiel opzetten. Als u een wat kleinere boom heeft gekocht, kunt u deze op een krat zetten zodat hij wat prominenter aanwezig is. Om valgevaar weg te nemen, doet u er verstandig aan om uw kat of hond bij de boom weg te houden. Zet hem ook niet te dicht bij een kachel of open haard. Enerzijds vanwege de brandgevaarlijkheid, anderzijds omdat de hete, droge lucht het materiaal snel aantast. 

Volgorde kerstversiering en kerstverlichting 

De kerstversiering en kerstverlichting aanbrengen in de juiste volgorde kan een hoop tijd en gerommel schelen. Altijd eerst de lampjes bevestigen, aangezien het bijna onmogelijk is om deze in de boom te hangen als die al helemaal vol hangt met andere decoraties. Plaatst u ook wat lichtjes dichterbij de stam van de boom, dan krijgt u een diepte-effect. Zowel voor de verlichting als later voor de andere decoratie geldt: werk vanaf de top naar de grond. Na de kerstverlichting dus eerst de piek, dan de rest. 

Het kleurenpalet in uw huiskamer 

De kleur van de verlichting, de kerstballen en de overige decoratie bepaalt in hoge mate hoe sfeervol uw boom wordt. De stelregel is: combineren mag, maar maak het niet te bont. Met meer dan twee à drie kleuren in de takken wordt het al snel te springerig en rommelig. Als basiskleur kunt u het beste goud, zilver of rood nemen, aangezien deze kleuren een warme, chique doch rustige uitstraling hebben en gemakkelijk zijn te combineren met nevenkleuren. Wellicht heeft u, zoals zoveel mensen, niet echt een goed oog voor kleuren en kleurencombinaties. Gebruik dan een kerstboom die u mooi vindt als inspiratie, bijvoorbeeld eentje die u ziet bij iemand anders, op een plein of op internet. 

De Noble luxe kunstkerstboom van Horticenter.be 

Gebalanceerd de kerstboom opzetten 

Beginnersfout nummer één bij het opzetten van de kerstboom: de boom is niet in balans. De kleinere kerstballen dient u overwegend boven aan de kortere takken te hangen, de grotere ballen hangt u lager. Hetzelfde doet u met de overige kerstdecoraties in de boom. 

Variëren met kerstballen 

De ballen zijn het meest prominente onderdeel van uw kerstboom. Daarom dient u er extra aandacht aan te besteden. Naast het evenwichtig positioneren over hoog en laag, moet u ook nadenken over mat of glanzend, voorin of achterin de tak hangen, en ballen in allemaal dezelfde kleur of van verschillende kleuren. In het algemeen werkt het goed om ook ballen wat verder achterin de takken te hangen, om zo de boom een volumineuze uitstraling te geven. Als u mat en glans combineert, kunt u glans het beste wat verder in de takken hangen en mat aan de buitenkant. 

Uw eigen kerstversiering in de boom 

Wilt u een unieke boom? Overweeg dan eens om uw eigen decoratie te maken. Het is goedkoper dan decoratie kopen, het geeft een zeer persoonlijk effect en het is bovendien ook nog eens leuk om te doen. Zo ook voor uw kinderen. Veel meer dan een takje, dennenappel, hulst of wat vilt, een stuk ijzerdraad en een druppel 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter