Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
11 Aug 2015

Terrasverwarming door een donkerstraler: hoe werkt dat?

Met de zomers die we in ons land kennen, is een terrasverwarming vaak geen overbodige luxe. Zeker wanneer het een mooie, zonnige dag is geweest en u graag tot laat in de avond in de achtertuin of op het balkon of veranda wilt blijven zitten. Er zijn verschillende terrasverwarmingen op de markt, zoals op gas (vaak de meest bekende onder particulieren), elektriciteit of met infrarood. Tot die laatste categorie behoort de ‘donkerstraler’.
Maar wat is een donkerstraler en hoe werkt het? En waarom kunt u soms beter een donkerstraler nemen dan een standaard terrasverwarming op gas? U leest het in dit artikel.

Wat is een donkerstraler?

Een donkerstraler is een soort verwarming die heel lokaal warmte afgeeft. De voornaamste verschillen met de meer traditionele terrasverwarming op gas, is dat de donkerstraler werkt op elektriciteit én dat er geen lucht en licht vrijkomt. De warmte wordt namelijk geproduceerd door middel van infraroodstraling. Het enige wat de donkerstraler afgeeft, is puur en alleen warmte. U herkent een donkerstraler aan de donkere stralingsbuis en behuizing. Dan is ook gelijk duidelijk waar de naam vandaan komt.  

Bij andere soorten verwarming bestaat de kans dat het voelt alsof het tocht omdat de lucht als het ware verplaatst wordt. Donkerstralers daarentegen geven enkel en alleen een comfortabele, prettige warmte af. Het voelt alsof de zon op je huid schijnt en dat voelt goed, toch?

De voordelen van een donkerstraler

Het belangrijkste voordeel van een donkerstraler is dat deze vorm van verwarming efficiënter én zuiniger is. De donkerstraler heeft een snelle reactietijd (zodra je de verwarming aan zet, dan geeft deze in een mum van tijd al warmte af) én een lange afkoelperiode. Dat betekent dat u de donkerstraler al vroeg kunt uitschakelen zonder al te veel warmte te verliezen. Nog geruime tijd nadat de terrasverwarming is uitgeschakeld, is de warmte nog duidelijk voelbaar. In vergelijking met de standaard terrasverwarming kan er soms tot wel 32% bespaard worden op de energiekosten!

Ideaal voor uw eigen terras

Bovenstaande voordelen van de donkerstraler, zijn ook niet aan het bedrijfsleven onopgemerkt voorbij gegaan. Vooral voor moeilijk verwarmbare ruimtes wordt deze vorm van verwarming toegepast, zoals in slecht geïsoleerde bedrijfshallen of tochtige werkplaatsen. Ook in de horeca is dit een veelgebruikte oplossing om het terras tot in de late uurtjes te verwarmen of om in de koude wintermaanden een behaaglijke plek te creëren.

Vooral voor het terras blijkt de donkerstraler toch een ideale oplossing. Tuurlijk speelt de comfortabele warmte daarbij een belangrijke rol. Dat is toch het gevoel wat u wilt bereiken als u ’s avonds nog heerlijk in de tuin kunt zitten met familie en vrienden. Bovendien neemt de donkerstraler weinig ruimte in beslag en kan er heel gericht warmte geproduceerd worden, zonder dat er kostbare warmte verloren gaat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om alleen het zitgedeelte te verwarmen in plaats van dat de warmte zich over de hele tuin verspreidt. Vooral de mensen die de rode straling van een korte golf straler niet prettig vinden, zullen erg blij zijn met de donkerstraler.  

Wat voor terrasverwarming u ook kiest, één ding weet u zeker: u zit er sowieso warmpjes bij!

Heeft u nog een vraag over de donkerstraler? Plaats dan hieronder een reactie of neem contact met ons op!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter