Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
04 Jul 2015

Wat zijn de verschillende soorten parasols?

Parasols zijn er in allerlei soorten en maten. Voor veel mensen is het daardoor lastig om de juiste keuze te maken. Horticenter.be zet de verschillen en overeenkomsten tussen de belangrijkste soorten parasol hieronder op een rij.

De zweefparasol

zweefparasolDe zweefparasol heeft in snel tempo aan populariteit gewonnen. Door de technische inventiviteit zijn zweefparasols in verschillende richtingen te draaien en kantelen. Zo kunt u de zon altijd optimaal afschermen en zoveel mogelijk schaduw creëren. Pluspunt van dit type parasol is ook dat de stok zich naast het zonnescherm bevindt (in plaats van in het midden), zodat de poot niet in de weg zit. Door de draaimogelijkheden kunt u zelf bepalen waar de poot in de parasolvoet moet komen. Doorgaans zijn zweefparasols zeer makkelijk uit te klappen en in te vouwen.

De balkon parasol

balkon parasolEen balkon parasol is vaak wat kleiner van formaat zodat hij op een balkon (of kleiner terras) past. Hierdoor is de prijs gemiddeld ook lager. De meeste modellen balkon parasol zijn uitgevoerd met een knikbare stok, zodat u het scherm schuin kunt kantelen als de zon op het einde van de middag of begin van de avond wat lager staat. Omdat het op hoogte vaak wat harder waait, zijn de meeste balkon parasols voorzien van een windvanger die de lucht laat ontsnappen. Vaak is de parasolvoet lastig te plaatsen op een balkon, daarom is dit model in te klemmen tussen het eigen balkon en dat van de buren.

De horeca parasol

horecaparasolWaar een ‘normale’ parasol vaak een doorsnede heeft van 2 tot 3 meter, heeft een horeca parasol in de regel een spanwijdte van 4 tot 5 meter. Ideaal dus om wat grotere terrassen van schaduw te voorzien. Het handige in- en uitklapsysteem zorgt ervoor dat de top van het scherm naar boven gaat met het inklappen, waardoor de terrasmeubelen (en eventuele gebruikers daarvan) niet hoeven te wijken. Door het grote formaat van horeca parasols, zijn ze gemiddeld wel wat duurder.

De strandparasol

strand parasolDit type parasol is ideaal voor op het strand, de camping of andere outdoor plekken. Een strandparasol is licht van gewicht en de mast is op te delen in verschillende delen, waardoor de strandparasol gemakkelijk is om te vervoeren. Het uiteinde van de stok is eenvoudig in het zand (of een andere niet al te harde ondergrond) te steken. Strandparasols zijn wat kleiner van formaat en aldus relatief goedkoop.

Het balkonscherm

balkon schermEen balkonscherm is veelal 180 x 120 cm, een perfect formaat voor zo goed als alle balkons. De ervaring leert dat parasols op een balkon regelmatig binnen en buiten worden gehaald. Bij balkonschermen is dit een fluitje van een cent, aangezien ze gemakkelijk in- en uit te vouwen zijn en maar weinig wegen. Een balkonscherm wordt in een parasolvoet geplaatst, in tegenstelling tot een balkon parasol die tussen twee balkons in wordt geklemd.

De juiste parasolvoet als basis

Tot slot: een parasol beschermt tegen de zon, maar de parasol zelf moet beschermd worden tegen harde wind. Hiervoor dient men de juiste parasolvoet te kiezen. Er zijn verschillende types parasolvoet:

  • - Een stortvoet wordt in de grond gestort – bij voorkeur in beton – en is daardoor zeer stevig. Nadeel is dat de parasolvoet niet kan worden verplaatst.
  • - Een kruisframe is tussen (bijv. granieten en cementen) tegels in te plaatsen. De parasolvoet zit daardoor nauwelijks in de weg, maar het is ook veel werk om hem te verplaatsen.
  • - Een verrijdbare parasolvoet. De voet is massief, zwaar en stevig, maar toch makkelijk te verplaatsen dankzij een hefmechanisme dat wieltjes uitklapt.
  • - De vulbare parasolvoet is te vullen met zand, grind of water. De voet op zichzelf weegt niet veel en is dus makkelijk te vervoeren naar een andere locatie. Gevuld telt de voet vele malen zijn eigen gewicht, waardoor hij optimale stabiliteit biedt.

Parasolvoeten zijn er in verschillende gewichten (grofweg 25 tot 70 kilo). Het minimumgewicht dat een bepaalde parasol nodig heeft, wordt bepaald door het formaat van het zonnescherm en is vermeld in de producthandleiding.

Heeft u een vraag over welke parasol u moet hebben? Plaats hieronder uw reactie en wij helpen u graag!

Reacties
Hallo,

Om welke parasolvoet en parasol gaat het?
We kunnen u eventueel verder helpen met een smaller tussenstuk.
Peter. Maesen - 01 Jun 2020 - 12:20
Hallo Rigo,


Via onderstaande link kan u onze collectie 5m op 5m parasols ontdekken:
http://www.horticenter.be/tuinmeubelen/parasols/?mode=grid&limit=16&sort=popular&max=1500&min=0&brand=0&filter%5B%5D=61329

Onze volledige collectie parasolvoeten kan u ontdekken via deze link: http://www.horticenter.be/tuinmeubelen/parasols/parasolvoet/


De twee parasolvoeten die wij aanraden voor bovenstaande parasols zijn de Bodemanker parasolvoet ( http://www.horticenter.be/doppler-bodemanker-parasolvoet-stortvoet-voor-tele.html) en de parasolvoet voor telestar ( http://www.horticenter.be/doppler-parasolvoet-voor-telestar-horeca-parasol-6.html )


Indien u bijkomende vragen heeft aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.
Dit kan ook telefonisch tijdens het weekend tot en met 16uur.

Fijn weekend toegewenst.
Peter M. - 09 Jul 2016 - 10:32
Laat een reactie achter