Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
26 Jun 2015

Welke soort barbecue moet ik kiezen?

De zomer is natuurlijk het perfecte seizoen voor een overheerlijke barbecue. De lange zomeravonden zijn uitstekend geschikt om met familie en vrienden lekker te eten. Toch is de keuze voor een barbecue lang niet altijd gemakkelijk. Er zijn namelijk veel barbecues op de markt. Hoe zit het met de verschillende soorten barbecues, wat zijn de onderlinge verschillen en welke barbecue kun je het beste kiezen in welke situatie?

Verschillende soorten barbecues

Er zijn diverse barbecues waaruit een keuze kan worden gemaakt. We onderscheiden grofweg drie soorten barbecues: de houtskool barbecue, gasbarbecue en de elektrische barbecue. De houtskool barbecue wordt vooral gezien als de klassieker onder de barbecues. Deze barbecue brandt op houtskool of briketten en zorgt voor de typische barbecuesmaak. Het is de reden waarom veel mensen juist kiezen voor deze barbecue.

De gasbarbecue is een barbecue die een stuk gebruiksvriendelijker is, waarbij je werkt met gasflessen die je hierop aansluit. Tenslotte is er ook nog de elektrische barbecue. Deze soort barbecue wordt steeds vaker gebruikt en is zeer veilig. Hieronder bespreken we de grootste verschillen tussen deze drie soorten barbecues.

Wat zijn de onderlinge verschillen tussen de diverse barbecues?

Tussen de houtskool barbecue, de gasbarbecue en de elektrische barbecue bestaan grote verschillen. Hieronder bespreken we elk type barbecue en de voor- en nadelen hiervan.  

Houtskool barbecuehoutskool barbecue

Dit soort barbecue wordt gezien als de traditionele manier van barbecuen: zoals het hoort. Het grote voordeel van de houtskool barbecue is de typische barbecuesmaak, de rokerige smaak die ontstaat bij alles wat je op de barbecue legt. Een verschil met de andere soorten barbecues is dat het wel langer duurt voordat de barbecue op temperatuur is en de temperatuur niet altijd even makkelijk te regelen is. Tevens zul je meer tijd kwijt zijn bij het schoonhouden van de houtskool barbecue.  

Gasbarbecuegasbarbecue

De gasbarbecue is een ideale barbecue omdat je weinig voorbereiding nodig hebt om te barbecueën. In tegenstelling tot de houtskool barbecue, is het regelen van de temperatuur bij deze barbecue een fluitje van een cent. Een ander voordeel is dat de gasbarbecue een stuk veiliger is dan de houtskool barbecue. Wel heb je gasflessen nodig en ligt de prijs gemiddeld gezien wat hoger. Sommige mensen missen het typische barbecuegevoel bij deze barbecue, ook al sta je buiten in de zon. De exclusiviteit is daarmee wat minder.

Elektrische barbecueelektrische barbecue

De elektrische barbecue is flink in opmars. Deze barbecue is gemakkelijk te hanteren, eenvoudig schoon te houden en ook nog eens brandveilig. De temperatuur is probleemloos te regelen. Een nadeel is net als bij de gasbarbecue dat de typische barbecuesmaak een beetje ontbreekt.  

Welke soort barbecue moet je nou kiezen?

Welke soort barbecue je aan moet schaffen, is onder andere afhankelijk van je situatie en setting. Woon je bijvoorbeeld met kinderen of krijg je geregeld kinderen over de vloer, dan is de veiligheid zeer belangrijk. Bij de gasbarbecue en elektrische barbecue is het brandgevaar het laagst.

Als je uitgebreid en traditioneel wilt barbecueën en het geen probleem vindt om wat langer bezig te zijn met het schoonmaken achteraf, dan is de houtskool barbecue de beste optie. Het is de enige barbecue met die typische barbecuesmaak die wordt gegeven aan vlees.

Wil je graag een buitenkeuken in de tuin, dan kun je het beste kiezen voor de gasbarbecue. Koken en bakken op gas is volgens de kenners nog altijd lekkerder eten dan elektrisch of op houtskool. Op een relaxte wijze kun je kokkerellen en gezellig met familie en vrienden buiten eten.

Ga je vooral voor gebruiksgemak en wil je dat de barbecue makkelijk schoon te maken is? Kies dan voor de elektrische barbecue waarbij je simpelweg met een stekker in het stopcontact kunt gaan beginnen. Je zet de barbecue aan en je kunt direct genieten van een lekker stukje vlees!

 

Heb je vragen over welke barbecue voor jou het meest geschikt is? Stel je vraag hieronder en helpen je graag!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter