Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 Jul 2015

Werking van de gasbarbecue: veilig barbecuen op gas

De zomer is in volle gang. Massaal worden de barbecues onder het stof vandaan gehaald om weer gezellig met familie en vrienden urenlang te genieten van heerlijke stukjes vlees, frisse salades en knapperig stokbrood.

Wat zijn de voordelen van een gasbarbecue?

Ondanks dat de houtskoolbarbecue nog steeds wordt gezien als dé klassieker onder de barbecues, wordt het barbecuen op gas ook steeds populairder. Het is gebruiksvriendelijker, de gasbarbecue is makkelijker schoon te maken én er is minder brandgevaar. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen is dit daarom dé oplossing om toch veilig te barbecuen. De werking van de gasbarbecue is echter wel wat anders dan de traditionele houtskoolbarbecue of de meer moderne elektrische barbecue. In dit artikel vertellen we u de belangrijkste aandachtspunten zodat u veilig kunt barbecuen op gas.

Voorbereiding bij barbecuen op gas

Ze zeggen wel eens dat een goed begin het halve werk is. Dat geldt ook zeker wanneer u gaat barbecuen op gas. Voordat u de speklapjes en hamburgers op de warme gril legt, is het goed om eerst te controleren of de werking van de gasbarbecue optimaal is.werking van gasbarbecue

De eerste stap is het gas. Een gasbarbecue werkt over het algemeen op butaan- of propaangas. Om te voorkomen dat de barbecue halverwege stopt, is het handig om eerst te controleren of er nog voldoende gas in de gasfles zit. Zo niet, ga dan naar dichtstbijzijnde campingwinkel of benzinestation om een nieuwe gasfles te halen. U kunt de oude fles inruilen voor een nieuwe, of hij wordt ter plekke opnieuw gevuld.

De volgende stap is om te controleren of de brander uit staat. Pas dan is het veilig om de gasfles aan te sluiten. Draai de gasfles open, zet vervolgens de brander aan en steek voorzichtig de gril aan. Doe dit altijd met de bijgeleverde ontsteker. Op onze gasbarbecues zit of een elektronische of een manuele ontsteking (piëzo).

Aansteken, voorverwarmen en grillen op gas

Wanneer de gasbarbecue aangestoken is, kunt u niet direct het vlees er op leggen. Laat de barbecue eerst tussen de 5 en 10 minuten met een gesloten deksel opwarmen. Dat komt de werking van de gasbarbecue ten goede. Controleer de temperatuur met de ingebouwde thermometer. Welke temperatuur de juiste is, is afhankelijk van wat u gaat bereiden.

Een gasbarbecue heeft vaak verschillende standen voor de bereiding van diverse gerechten. Bij een hamburger kan het vuur wat hoger staan dan bij bijvoorbeeld een zalmmoot in aluminiumfolie. Raadpleeg daarom altijd eerst de handleiding van uw gasbarbecue voordat u gaat grillen. Bovendien weet u dan ook zeker dat u uw gasten een goed bereid, zomers en culinair hoogstandje voorschotelt!

Klaar met barbecuen op gas? Zet de gasbarbecue uit

Ben je klaar met barbecuen? Zet dan eerst de brander weer uit en draai de gasfles goed dicht.
Let op! Berg de gasfles altijd op in een geventileerde ruimte. Mocht de gasfles onverhoopt gaan lekken, dan kan het gas namelijk weg via de ventilatie. Is er geen ventilatie, dan kan het gas niet weg én bestaat de kans dat het gas ontploft zodra u de ruimte opent.

En dan…. Schoonmaken. Een grondige schoonmaak zorgt voor een blijvende, optimale werking van de gasbarbecue én u kunt de volgende keer weer gelijk genieten van een heerlijke barbecue op gas!

Heeft u een vraag over barbecuen op gas? Plaats hieronder uw reactie!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter